Informació addicional sobre llits elàstics

Avantatges derivades de saltar en un llit elàstic

 

Segons la NASA (National Aeronautics and Space Administration) saltar sobre un llit elàstic és un 68% més eficaç que córrer. Saltant sobre un llit elàstic es cremen calories amb rapidesa i s'ajuda a mantenir la línia.

Saltar sobre un llit elàstic ajuda a reduir l'estrès.

Saltar sobre un llit elàstic és una activitat apta i beneficiosa per a qualsevol persona. Per això, tot aquell que desitgi millorar la seva condició física, encara que sofreixi limitacions físiques o mentals, pot utilitzar el llit elàstic.

Saltant sobre un llit elàstic es millora la condició mental i física.

Saltant sobre un llit elàstic s'oxigena millor la sang i els vasos sanguinis s'eixamplen i millora la circulació. Al millorar la circulació s'aconsegueix una major sensació de benestar.

Al saltar sobre un llit elàstic es respira més oxigen i per tant es netegen els pulmons i la pell.

Al saltar sobre un llit elàstic es millora l'alineació de malucs, cuixes i cames. La flexibilitat millora, igual que el sentit de l'equilibri i el sentit de la coordinació.

Saltar sobre un llit elàstic reduïx al mínim la càrrega sobre malucs, genolls, turmells i peus.

 

Per què saltar en un llit elàstic és bo per a tu?

Els exercicis que es realitzen sobre el llit elàstic serveixen per a reduir l'estrès, cremar calories, augmentar la teva vitalitat i la teva concentració mental. A més, reforcen i enforteixen els músculs i milloren la teva agilitat.

Gaudeix de 20 minuts d'exercicis intensos que tindran un màxim impacte en el cos i la ment realitzant un mínim esforç. És molt fàcil. Tot el món pot fer-ho. Fer exercicis d'aeròbic sobre el llit elàstic és divertit, a més de saludable. Per a fer els exercicis pots utilitzar pesos en els braços i turmells.

Els programes també són divertits i senzills per a nens. Per a tots, especialment per a aquells als quals no els aniria gens malament perdre uns quilos. D'aquesta forma ells es diverteixen fent esport, la combinació perfecta.

Realitza aquests exercicis sol o amb un amic/a. D'aquesta forma et beneficiaràs del programa i, el més important, et divertiràs fent esport.

fer exercici en un llit elàstic

Exercicis d'escalfament sobre un llit elàstic

(un salt bàsic és donar un salt i caure sobre el mateix lloc)

1 . Dóna 15 salts bàsics d'aproximadament 20 cm. d'altura

2 . Dóna 15 salts bàsics però una mica més alts, d'uns 50 cm.

3 . Dóna 15 salts intentant donar amb els talons al cul, a uns 20 cm. d'altura aproximadament.

4 . Dóna 15 salts d'un costat a l'altre del llit elàstic

5 . Dóna 15 salts bàsics realitzant moviments circulars amb els braços.

Programa d'activitats per a adults i nens

Per a practicar sol o amb amics. Els ingredients principals per a les sessions d'entrenament són: diversió, salut i condició física.

Es tracta d'un pla d'entrenament bastant dur. Si no ho aconsegueixes acabar, no t'esforcis i canvia d'activitat.

Comença sempre amb els exercicis d'escalfament. Fes els exercicis saltant a una altura aproximada de 20 cm.

1. Dóna un cop de puny cap a endavant (1 en cada salt). Repeteix-ho 4 vegades.

2. Dóna dos cops de puny cap a endavant (2 en cada salt). Repeteix-ho 4 vegades.

3. Combina aquests dos exercicis. Dóna un cop de puny en el primer salt, dos en el segon i després altra vegada un cop de puny. Repeteix-ho 4 vegades.

4. Descansa durant 30 segon

5. Realitza un gir i dóna altre cop de puny cap a endavant. (1 en cada salt). Repeteix-ho 6 vegades.

6. Dóna un cop de puny en sentit vertical cap amunt ( 1 en cada salt). repeteix-ho 6 vegades.

7. Descansa 30 segons.

8. Combina els exercicis número 5 i 6. Repeteix-ho 6 vegades.

9. Dóna un cop de puny cap a endavant (1 en cada salt). Repeteix-ho 4 vegades.

10. Descansa durant 30 segons.

11. Combina els exercicis número 1, 5 i 6. Repeteix-ho 6 vegades.

12. Salta i aixeca el genoll fins a l'altura del maluc i dóna una puntada cap a endavant (1 en cada salt). Repeteix-ho 4 vegades.

13. Combina els exercicis nombre 1 i 12. Repeteix-ho 6 vegades.

14. Salta i aixeca el genoll fins a l'altura del maluc i dóna dues puntades ràpides cap a endavant (1 en cada salt). Repeteix-ho 4 vegades.

15. Descansa 1 minut.

16. Dóna dos cop de puny cap a endavant (2 vegades en cada salt). Repeteix-ho 4 vegades.

17. Dóna un cop de puny cap a endavant (1 en cada salt). Repeteix-ho 4 vegades.

18. Descansa durant 1 minut.

19. Estira els braços i cames i deixa'ls "morts" per a relaxar-te després de l'exercici.

taules d'exercicis pels llits elàstics

Esport per als infants

Comença sempre amb els exercicis d'escalfament. A continuació repeteix cada exercici 10 vegades:

1 . Posa't dempeus sobre el llit elàstic. Salta sobre el mateix lloc a uns 30 cm. Al saltar mou cap a endavant la cama dreta i esquerra per torns. Mou els braços cap a endavant al mateix temps.

2 . Posa't dempeus sobre el llit elàstic. Dóna salts d'uns 30 cm d'altura. Durant el salt mou la cama dreta i esquerra cap a un costat i cap a l'altre alternativament. Al mateix temps mou els braços donant una palmellada a dalt. Quan els peus tornin a estar junts tocant el llit elàstic, flexiona els genolls i dóna una palmellada en el darrere. Si vols també pots introduir variants més divertides com, per exemple, moure les cames i braços cap a endavant.

3 . Col·loca't dempeus sobre el llit elàstic. Mantenint-te en el mateix lloc, dóna petits saltets. Al saltar, separa les cames i roman així, al baixar. Salta altra vegada i baixa amb les cames tancades. En el pròxim salt agita els braços a l'aire i dóna una palmellada cap amunt del cap. Acaba el salt amb les cames tancades i al tocar el llit elàstic dóna una palmellada amb les mans darrere de l'esquena. Mentre realitzes aquest exercici, intenta saltar cada vegada més alt sense perdre l'equilibri ni la concentració.

4 . Dóna un salt d'uns 10 cm i aixeca el genoll fins al nivell dels malucs (angle de 90 graus). Segueix saltant i dóna una puntada. Segueix saltant normalment. Repeteix el mateix salt amb l'altra cama. Intenta també saltar cada vegada el més alt possible.

Els nens en forma!

Aquesta taula d'exercicis és divertida, guay, intensa i molt dura. Aguantaràs més que els teus amics? O vas a resistir molt més que el teu pare o la teva mare?. (Cada moviment es realitza a partir d'un salt bàsic. El salt bàsic consisteix a donar un salt cap amunt i quedar-se després en el mateix lloc).

1 . Dóna petits saltets sense moure't del lloc i aixeca el genoll el més alt possible. Mou els braços al ritme dels salts (20 vegades).

2 . Dóna petits salts i aixeca les cames i creua-les quan estiguis en l'aire (20x)

3 . Salta uns 10 cm i estira les cames al saltar (10 x)

4 . Salta uns 10 cm i creua les cames per davant i per darrere (10x)

5 . Dóna un bon salt i aixeca el genoll el més alt possible (20x)

6 . Salta el més alt possible i cau sobre els teus genolls. Torna a saltar, caient sobre els teus genolls i després altra vegada dempeus. Dóna un altre salt, entre salt i salt, per a guanyar rapidesa. (10x).

7 . Dóna un altre salt d'uns 10 cm i doblega el genoll dret cap amunt. Toca amb el colze esquerre el genoll dret. Repeteix aquest exercici amb el colze i genoll contraris (10x).

8 . Salta el més alt possible i cau sobre el teu cul. Torna a saltar dempeus i després sobre el cul. Intenta col·locar-te dempeus després d'haver donat un salt amb el cul (10x).

Acaba la taula realitzant exercicis de relaxació (aprox. 4 minuts).


Al canal de youtube de la marca BERG tenen un tutorial per aprendre a fer els salts bàsics. Molt recomanable el seu visionat abans de fer els exercicis.